Voor wie is NORDIC WALKING bedoeld

Voor iedereen die zijn/haar conditie (uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie) wil verbeteren, heel graag traint in de buitenlucht en die niet (meer) willen of kunnen hardlopen. Van jong tot oud, fit tot minder fit, met of zonder lichamelijke klachten.

Lees meer...

Vast of verstelbare stokken

Voor de beginnende Nordic Walker is het zeker aan te bevelen om te kiezen voor verstelbare stokken. De voordelen liggen immers voor de hand.

U kunt de stokken veel makkelijker meenemen, bijv. in de auto of in de rugzak. ook is het zeer handig, dat u uw ideale lengte zelf kunt instellen. In de praktijk blijkt namelijk vaak, dat u na enkele keren Nordic Walking de stokken toch net iets korter of langer wilt instellen dan u eerst dacht. Het revolutionaire Leki 'Easy Lock System' (ELS) is door de onafhankelijke TUV getest als veruit het beste verstelsysteem met een houdkracht van 140 kg per stok. Leki ELS zorgt er dus voor, dat uw stokken niet onbedoeld in elkaar schuiven. Als u al een ervaren Nordic Walker bent, kunt u ook kiezen voor de interessant geprijsde vaste Leki stokken. Als lengte-indicatie bij vaste stokken kunt u uitgaan van ca. 2/3 van de lichaamslengte.

Alminium, carbon of ...?
Als de specialist in het vervaardigen van hoogwaardige stokken gebruikt Leki alleen de beste materialen, zoals hoogwaardig aluminium en/of echt carbon. Beide materialen zijn licht en sterk. Recent onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat er geen significant verschil is tussen aluminium, carbon en carbon-composite (kunststof) combinaties wat functionaliteit en trillingen betreft. Aangezien de stokken bedoeld zijn voor training kan dus iedereen individueel kiezen voor een lichte stok, of voor meer workout voor een iets zwaardere stok. De gewichten van Nordic Walking stokken liggen tussen 150 en 300 gram per stok.

Lees meer...

Achtergronden van Nordic Walking

Twee oervormen kunnen gevonden worden voor Nordic Walking. In de oudheid liepen herders en pelgrims met één of twee stokken om het wandelen in moeilijke terreinomstandigheden makkelijker te maken.

Ontlasting van de gewrichten lag aan de basis van het lopen van stokken en wordt heden ten dage door de Nordic Walkers als zodanig herkend.
Een andere voorloper van het Nordic Walking moet gezocht worden in de zomertrainingen van Finse langlaufers. Sinds het begin van de 20e eeuw gebruiken zij hun langlaufstokken tijdens hardlopen, sprongvormen en andere trainingsvormen om zodoende de coördinatie en de spierkracht van het bovenlichaam, welke zo belangrijk is tijdens het langlaufen, ook in de zomer te ontwikkelen.

De Finse fabrikant EXEL, specialist in carbonproducten, heeft in samenwerking met wetenschappers, medici en fitness professionals, speciale Nordic Walking poles ontwikkeld. Deze poles zijn gemaakt van koolstofcomposiet (carbon), welke grondstof borg staat voor een grote stevigheid en duurzaamheid, en die zeer licht in gewicht is. Daarnaast is carbon ideaal voor de absorptie van de trillingen, welke tijdens het krachtig afzetten van de pole ontstaan. De ergonomisch ontwikkelde handvaten, de speciale polsriemen (straps) , de verwisselbare pole-punt en de asfaltdop maken een effectieve afzet tijdens het Nordic Walking mogelijk.

Nordic Walking: logisch verlengstuk van wandelen

Is het moeilijk om de techniek te leren?

Gewoon gaan lopen met stokken is simpel. Maar voor echt leren Nordic Walken, met de juiste techniek, het goede ritme en het juiste effect, is wel degelijk les nodig!

Lees meer...

Informatie blok

  • 1
  • 2
Prev Next

Voor wie is NORDIC WALKING bedoeld

Voor iedereen die zijn/haar conditie (uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie) ...

30-03-2018 20:40 Info

Vast of verstelbare stokken

Voor de beginnende Nordic Walker is het zeker aan te bevelen om te kiezen voor v...

30-03-2018 20:40 Info

Achtergronden van Nordic Walking

Twee oervormen kunnen gevonden worden voor Nordic Walking. In de oudheid liepen ...

30-03-2018 20:39 Info